+32(0)472 68 11 15 mariablankers@gmail.com

Relatie Therapie

 

Brengt je liefde en je leven in balans

 

Relatie Therapie

Individuele Relatie Therapie

Wanneer jij relatietherapie wilt maar je partner (nog) niet, dan kun je kiezen voor individuele sessies van deze vorm van relatietherapie. Bij voorkeur gebeurd dit echter, wel nadat ik met beide partners kennis gemaakt heb. Om de integriteit tot jullie beiden te kunnen bewaren, moeten er duidelijke afspraken gemaakt worden. Beide partners zullen hier ook mee moeten instemmen. Let wel dat bij deze vorm van individuele relatietherapie, in principe alle informatie die ter tafel komt, met alle partijen gedeeld moet kunnen worden.

Indien dit niet tot de mogelijkheden behoort, dan kun je besluiten om individuele relatietherapie te volgen.

Samen met je partner

Wanneer je samen met je partner komt, is het natuurlijk heel goed mogelijk dat je het niet helemaal met elkaar eens bent. Het kan zijn dat je allebei met andere vragen zit of dat je allebei andere antwoorden hebt. Met de visies en antwoorden van beiden, wordt rekening gehouden en gerespecteerd tijdens de sessies. Belangrijk is dat aan het einde van de sessies jullie beiden een zodanig goed resultaat ervaren om je pad te kunnen vervolgen.

Relatietherapie is bewezen effectief te zijn en kan in veel gevallen helpen de problemen op te lossen. Toch moet het voor jullie beiden duidelijk zijn, dat relatietherapie geen wondermiddel is. Er kan alleen dat bereikt worden, wat ieder van jullie kan en wilt én wat de relatie tussen jullie kan.

Redenen voor relatietherapie kunnen zijn:

Communicatieve problemen

Intimiteit

(Gedeeld) Ouderschap

Uit elkaar groeien

Ontrouw

Relatie in coronatijden

Samen thuis na je pensioen

Aanhoudende strijd en ruzies

Samen (vanuit thuis)werken

Scheidingsvraag

Goede verstandhouding na je scheiding

Over relatietherapie

Een goede relatie voor beide partners houdt in dat je allebei voorziet in de relationele behoeften. Hiermee wordt bedoeld, alles wat nodig is binnen een relatie. Bijvoorbeeld je emotionele verbinding, eenheid op maatschappelijk, sociaal, financieel en juridisch gebied en de behoeften aan eigen ruimte. Dit vergt veel  inzet en vaardigheden van beide partners. 

Er zijn veel oorzaken en aanleidingen die kunnen zorgen voor verstoringen binnen een relatie. Zowel plotselinge als aanslepende situaties of problemen kunnen voor permanente beschadiging van zowel je relatie als het welzijn van je kinderen, zorgen. Naarmate je relatie verder ontwikkeld, veranderen vaak ook de behoeften binnen je relatie. Een relatie waar je eens vol liefde en vertrouwen ingegaan bent.

Relatietherapie is niet enkel bedoeld  als ‘laatste redmiddel’, maar zeker ook om je relatie in goede banen te houden in deze tijd van vele verleidingen en veranderingen.

Het begin is eenvoudig…

w

Kennismakingsgesprek

Een telefonisch gesprek om kennis te maken en samen te vatten waarom je een afspraak wenst.

 

Een afspraak plannen

Vervolgens maken we een afspraak voor de eerste sessie, welke via email door mij bevestigd wordt.

 

1e Online Sessie

Tijdens deze 1e sessie zullen we ingaan op  je hulpvraag en krijgen we een beter inzicht m.b.t. de vervolgsessie(s).

 

Hallo! Ik ben Maria

therapeut

Ik ben een Europese mama uit 2 kleine landjes -in Nederland geboren en opgegroeid en al 24 jaar woonachtig in België- met een onverzadigbare interesse in persoonlijke groei met een leeftijdsloze mindset. Ik vind het heerlijk om mijn dagen door te brengen achter mijn laptopscherm, en mijn kennis en ervaring met jou te delen.

Contacteer mij

Stel je vraag of bel voor een afspraak hieronder.  Voor noodgevallen bel 112 of bezoek het dichtsbijzijnde hospitaal.

mariablankers@gmail.com

Registratienummer: BE0867786348

+32 (0)472 68 11 15

Telefonisch bereikbaar van:

17.00 – 20.00 uur

Tijdens de sessies wordt de telefoon niet beantwoord, maar kan u een bericht achterlaten. Ik reageer binnen 24 uur.

België en Nederland

*Sinds de corona-situatie maak ik  geen gebruik van de praktijkruimte. Ik ben volledig beschikbaar voor online therapie.