Select Page

Mindset & Motivatie Coaching

Maria Blankers – positief omgaan met tegenslag, stress & verandering

Waarom Mindset & Motivatie Coaching

  • Ervaar jij veel stress en onzekerheid in je dagelijks leven?
  • Wil jij af van je twijfels en meer duidelijkheid en inzicht over een bepaalde situatie krijgen, zodat je bewust je beslissing kunt nemen?
  • Zijn er dingen die jij graag dingen anders wilt doen of hebben, maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Twijfel je of durf je niet goed?
  • Voel jij soms de moed en je motivatie wegzakken, als je aan je problemen denkt? Nu en in de toekomst?

Waarom Business Coaching

  • Vindt je het moeilijk om je aandacht tussen je prive en je werk goed te verdelen?
  • Twijfel je aan jezelf, of je de juiste beslissingen neemt of hebt genomen?
  • Heb je het gevoel dat je de controle verliest over je dagelijks leven?
  • Staat en valt je stemming met de ups- en downs van je bedrijf?
  • Zou je graag met een neutraal persoon eens willen brainstormen over je bedrijf?

Online workshops

Momenteel staan er geen groespsessies of workshops gepland.

Waar ik je mee kan helpen

Persoonlijke groei & zelfontplooiing

meer info

De wet van de natuur laat ons allemaal groeien en ontwikkelen. Het is alleen niet zo eenvoudig om te groeien en onszelf te ontplooien tot de persoon die we graag willen zijn. Bewustwording speelt hier een grote rol en door uit je hoofd tekomen en je hardop uit te spreken, krijgen je wensen, visies en doelen een ‘vastere’ vorm.. en daardoor een betere kans van realiseren.

Onzekerheid en twijfels

meer info

Je levenservaringen spelen hierin een grote rol. Door bijvoorbeeld je ‘ja maar’- gedachten om te zetten naar ‘ok, en’  krijg je een andere kijk op en een ander gevoel bij veel dingen die je bezighouden. Hierdoor zul je met meer zelfvertrouwen in je dagelijks leven, je beslissingen nemen.

Grenzen en doelen stellen

meer info

Hoe goed ken jij jezelf en maak jij jouw eigen regels en hou je vast aan de dingen die voor jou belangrijk zijn. Met andere woorden, hoe stel jij jouw grenzen. Bij iedere relatie of ontmoeting zouden zowel jij als de andere persoon hier bewust van moeten zijn en dit respecteren. Zelfkennis, zelfvertrouwen en zelfwaarde zijn hiervan onmisbare waarde, zowel voor het stellen van je grenzen als het stellen van (nieuwe) doelen.

Positief omgaan met veranderingen

meer info

Een verandering is makkelijker om mee om te gaan, wanneer je beseft dat de verandering een feit is en je dit accepteert.  (Dit is natuurlijk niet altijd even makkelijk, vooral als hier veel gevolgen aan gebonden zijn). Dit geldt zowel voor een verandering die je zelf wilt, als een verandering waar je mee te maken krijgt van buitenaf. Pas daarna kun je er actief en positief mee aan de slag om nieuwe mogelijkheden te ontdekken en keuzes te maken.

Veerkracht en motivatie

meer info

Veerkracht en motivatie gaan eigenlijk samen. Zonder motivatie om weer op te willen veren na tegenslag en teleurstelling, zul je daar waarschijnlijk niet eens een poging voor doen. Niemand anders dan jijzelf, kan jou motiveren…. maar een therapeut/coach kan je wél helpen om ander inzichten te krijgen, een andere kijk op jezelf en je teleurstellingen en tegenslagen. Hierdoor zul je geinspireerd raken om altijd weer op te veren, positieve keuzes te maken en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Verdergaan na je scheiding

meer info

Verdergaan met je leven ná je scheiding maakt dat je heel bewuste keuzes moet gaan maken. Keuzes waarmee je effectief een nieuw bestaan kunt opbouwen. Een dagelijks leven, zoals jíj dat graag leeft. Met dromen en wensen om waar te maken. Vaak spelen ook ná je scheiding nog veel emotionele en praktische situaties een grote rol. Om hier niet in verstrikt te blijven of te raken kun je vaak het beste praten met iemand die met een empatisch oor naar je luistert en onafhankelijke begeleiding, advies of mentoring kan geven.

Balans vinden in je prive en onderneming

meer info

Balans heeft eigenlijk alles te maken met discipline en flexibiliteit. Omdat zowel je persoonlijk leven en je zakelijk leven constant in beweging zijn is het niet altijd makkelijk om consequent te kunnen zijn en blijven. Daarom is het belangrijk om hier toch bewust mee bezig te zijn, om niet al je energie en aandacht alle richtingen op te laten gaan, waardoor jij zelf uiteindelijk uitgeput en gedemotiveerd raakt.

Mindset & Motivatie

meer info

Een ander woord voor mindset is mentaliteit. Als je een gezonde, positieve mentaliteit hebt, zal je gedrag ook positief zijn. Hierdoor kun je dan ook weer beter presteren en je doelen makkelijker bereiken. Merk je dat je mindset niet zo positief is als je zou willen, dan kun je natuurlijk alijd hier op je eigen manier aan werken. (aan jezelf blijven werken is natuurlijk altijd goed)  Met een goede mindset-coach heb je wel goede hulp om je doelen te stellen en deze sneller en effetiever te bereiken. Op deze manier heb je ook iemand die je erbij helpt om niet terug te vallen in je ‘oude’mindset.

Alleenstaand ouderschap

meer info

Bij het alleenstaand ouderschap spelen  meerdere factoren mee, waardoor je het ouderschap zwaarder vindt om mee om te gaan. Een groot verschil in hoe je het alleenstaand ouderschap ervaart heeft vaak te maken met hoé je alleenstaand ouder geworden bent. Of je er zelf voor gekozen hebt of dat de beslissing voor je is genomen. (scheiding of overlijden)  Je eigen mindset bepaald voor een groot deel hoe jij dit ouderschap ervaart, aanvaard en er mee omgaat.

Mijn werkwijze en visie

Helderheid en bewustwording zijn twee belangrijke ankers binnen mijn sessies. Zonder deze twee ankers is er immers geen verbetering of oplossing mogelijk, voor welke situatie of probleem dan ook.

Een positieve instelling, veerkracht en zelfwaarde zijn onmisbaar voor nu en in de toekomst. Hiermee kun je vanuit jezelf de kracht en het inzicht halen. Bovendien kun je hiermee ook mee herhaling van dezelfde soort situaties en problemen te voorkomen. 

Motivatie is wat  jou in gang zet om (nieuwe) doelen te stellen, plannen te maken en wensen en dromen toe te laten. Motivatie zit in jezelf en werkt van binnenuit.

Hoop en inspiratie is wat jou positief kan prikkelen, in tijden dat je het (even) niet meer ziet zitten en je positiviteit ver te zoeken is.

Online sessies

Online coaching is in de coronatijd een mooi alternatief gebleken voor het volgen van therapie en coaching in de praktijkruimte. Maar online coaching is gebleven vanwege vele andere praktische redenen, zoals druk verkeer, efficiënter en flexibeler in tijd, makkelijk en ook op grotere afstand bereikbaar (internet kent geen immers geen afstand) .  

Hoe werkt het?

w

Een afspraak plannen

Vul het contactformulier op de contactpagina in en vervolgens neem ik contact met je op voor een afspraak.

Mijn agenda

Ik ben beschikbaar na overleg op middagen en avonden. Weekendsessies zijn bespreekbaar.

1e Gesprek

Tijdens deze 1e sessie zullen we ingaan op  je hulpvraag en gaan we direct aan de slag.