Welkom op Maria’s Blog

….met tips voor jezelf of om te delen met een vriendin

 

4 Tips om je Relaties Sterk te Houden

Dat is toch eigenlijk wat we allemaal willen, niet waar?

Waarom? Omdat we eigenlijk wel weten dat wanneer onze relaties slecht zijn, we ons ook slecht voelen. Ga maar eens na hoe rot je jezelf kunt voelen wanneer er veel ruzies, misverstanden of een gevoel van in de steek gelaten worden en eenzaamheid opduiken in je relaties en vriendschappen… Zeker, vriendschappen zijn ook relaties.

Ik ken, en jij waarschijnlijk ook, zo veel goede mensen met slechte relaties terwijl ze zelf niet weten hoe dat komt. Daarom, een goed persoon zijn is geen garantie voor goede relaties in je leven.

Ik wil daarom de volgende 4 Tips om je Relaties Sterk te Houden met je delen:

1.KEN DE DOELEN VAN DE ANDER PERSOON

Ja echt, wanneer je de doelen van de andere persoon niet kent hoe kun je dan ooit een goede vriend, partner, familielid of zelfs minnaar(es) zijn. Je kunt dan nooit echt tot binnen in hun hart geraken.

Wanneer je ontmoetingen en samenzijn niet verder gaan de dan de eerste beste uitleg van wat je wilt, dan raak je beide slechts de oppervlakte. Waarschijnlijk heb je best plezier maar je raakt nooit verder naar een diepere connectie. Vraag daarom dus verder dan het eerste antwoord dat je krijgt. Laat zien dat je oprecht geïnteresseerd bent in de persoon en hun leven.

Natuurlijk is het bedoeling dat dit van beide kanten komt. De andere persoon zou evenzo geïnteresseerd moeten zijn in jouw doelen. De reden waarom het zo belangrijk is dat je dit deelt met elkaar is dat, indien je dit niet doet, je nooit elkaar kunt ondersteunen, uitdagen of aanmoedigen om de beste versie van zichzelf te worden.

Wanneer mensen die dicht bij je staan jouw doelen kennen, zul je niet het gevoel hebben dat je er alleen voor staat. En dat is uiteindelijk waarom we relaties in ons leven aangaan en hebben, nietwaar?

2. KEN EN DEEL ELKAARS ANGSTEN

Wanneer je elkaars angsten niet kent, ken je ook niet hun uiterste grenzen. Om heel eerlijk te zijn, je kent hun eigenlijk helemaal niet.

Wanneer kun je iemand goed laten voelen en geruststellen als je niets weet over hun angsten en onzekerheden. Je kunt misschien reacties van hen krijgen, die veroorzaakt worden door diezelfde angst en jij hebt dan dus geen idee hoe je dit moet plaatsen en waar dit vandaan komt.

Hebben we allemaal soms geen last van slechte dagen, momenten van twijfelen aan jezelf, last van onzekerheid en een gevoel van niet goed genoeg zijn, wat ons tegenhoudt om onze dromen, wensen en doelen te verwezenlijken?

Zou het niet geweldig zijn wanneer jij de persoon bent die deze angsten en onzekerheden kan helpen voorkomen of ze in de juiste richting kan sturen? Maar dan moet je immers wel weten dat ze bestaan.

Als je niet weet wat de comfort zone is van de andere persoon, kun je hen ook nooit comfort en een gevoel van stabiliteit geven. Je kunt hen dan niet helpen om persoonlijk te groeien, om over hun onzekerheden te komen.

En weet je dan wat er dan gaat gebeuren? Je zult ongeduldig of verveeld raken en waarschijnlijk weggaan. Waarbij de andere persoon zich in de kou voelt staan en niet of verkeerd begrepen voelt.

3. ZORG VOOR UNIEKE NIEUWE ERVARINGEN TESAMEN

Hoe vaak zie je niet gebeuren dat mensen echte interesse in elkaar beginnen te verliezen, stoppen met leuke dingen samen te doen en elkaars gezelschap voor vanzelfsprekend aannemen.

Hoe kun je verwachten dat er een sprankelende levendigheid blijft in je relaties wanneer je nooit nieuwe dingen met elkaar ervaart, geen nieuwe momenten en herinneringen maakt. (En met nieuw bedoel ik écht uniek en origineel – geen bankhangen en Netflix series kijken)

Je zal moeten plannen, eraan werken en samen ervaren, wat er toe zal bijdragen om een sterkere band te krijgen en houden en een diepere connectie te krijgen.

4. DEEL JE PERSOONLIJKE GROEI

Het is geweldig wanneer je iemand hebt die nieuwe dingen met je deelt over wat zij hebben geleerd of op dit moment aan werken. Iets wat hun gelukt is om te overkomen. Iets waar ze veel energie in hebben gestoken en wat zijn vruchten (niet) heeft afgeworpen. Dit zijn prachtige versterkende en verdiepende momenten.

—————————————————————————

Denk er aan dat er twee mensen voor nodig zijn om een relatie tot leven te krijgen en dat relaties er voor zijn om leven in je leven te brengen. Wil je graag nog verdergaan in het verbeteren van je relaties, mail mij dan via mariablankers@gmail.com

Hoe raak je over je angst en onzekerheid heen >

Hallo! Ik ben Maria

Life Coach

Ik ben in Nederland geboren en opgegroeid en verder al 25 jaar woonachtig in België. Mijn doel is om jou zo snel mogelijk duidelijkheid en inzichten te verschaffen, zodat jij weer verder kunt met richting aan je te leven zoals jij dat graag wilt. Onze gesprekken kunnen in het nederlands  of engels gehouden worden.